Media

Voormalig UWV-pand wordt woongebouw

EMMEN - Het voormalige pand van UWV en KPMG aan de Boslaan in Emmen wordt een appartementencomplex. Een deel van de woningen is bedoeld voor statushouders.

Het gebouw, dat al enkele jaren leegstaat, is begin deze maand door Van Nie Vastgoed BV uit Emmen overgenomen van het Rijksvastgoedbedrijf. “We gaan het pand ombouwen tot een complex met 45 appartementen”, zegt Roderick van Nie van Van Nie Vastgoed. “Het exterieur krijgt een nieuwe gevel en het gebouw wordt voorzien van balkons.”

Voorwaarde bij verkoop was volgens Van Nie dat 40 procent van de appartementen gebruikt kan gaan worden door zogeheten statushouders. Dit zijn vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben gekregen en het asielzoekerscentrum moeten verlaten om een normaal bestaan in de samenleving op te bouwen. Deze mensen worden bij hun inburgering begeleid door professionals. Gemeenten hebben de taak statushouders geschikte woonruimte te bieden. “De gemeente Emmen is nauw bij het project aan de Boslaan betrokken en stemt in met de functiewijziging van het gebouw”, verduidelijkt Van Nie.

‘Veertig procent appartementen is bestemd voor statushouders’

Het pand aan de Boslaan 18-20 heeft ingangen aan de Boslaan en de Veenkampenweg. Het pand is voorzien van flink wat parkeerruimte op eigen terrein. De afgelopen periode stond het gebouw voor 2.750.000 euro te koop bij de makelaar.

Van Nie heeft ervaring met het verbouwen van panden voor een andere bestemming. Zo maakt het bedrijf in het Emmer centrum woongebouwen van het CQ-pand (vroegere muziekschool) en de Zuiderkerk met pastorie.

Komende woensdag is er in het pand aan de Boslaan een informatieavond over de plannen aldaar. “Mensen die op vakantie zijn, kunnen ook later bij ons of de gemeente terecht voor informatie”, benadrukt Van Nie. Het is niet de bedoeling om er studenten te huisvesten. Een plan voor studentencampus in het kantoorpand stuitte enkele jaren geleden op veel protest uit de buurt. Er was angst voor overlast en waardedaling van woningen.

Bron: 
Dagblad van het Noorden