Media

Van Nie blijft druk bezig in hartje Emmen

EMMEN - De bedrijfsruimtes boven de schoenenzaak Ballij (voorheen Withaar) en de natuurwinkel in het centrum van Emmen worden geschikt gemaakt voor bewoning.

Het bedrijf Van Nie Vastgoed heeft hiervoor een vergunning gekregen van de gemeente Emmen. Het gaat om bedrijfsruimtes aan de Wilhelminastraat, tegenover het kantoor van de Rabobank. De bedoeling is dat daar veertien appartementen komen, in omvang variërend van 50 tot pakweg 95 vierkante meter. „Woningen voor een- of tweepersoonshuishoudens", verduidelijkt Roderick van Nie van Van Nie Vastgoed. Hij hoopt dat de appartementen medio dit jaar gebruiksklaar zijn.

Van Nie Vastgoed heeft ervaring met het verbouwen van panden tot appartementencomplexen. Een opvallend project was de verbouw van het voormalige onderkomen van CQ tot woongebouw met 36 appartementen. Dit pand, ook wel de voormalige Emmer muziekschool genoemd, staat aan de Kapelstraat, vlakbij het spoor. Niet ver hier vandaan, op de hoek Van Schaikweg/Wilhelminastraat, wordt in opdracht van Van Nie hard gewerkt in de voormalige Zuiderkerk en bijbehorende pastorie. De Zuiderkerk verloor in  april 2015 haar functie als godshuis. Van Nie Vastgoed laat in de kerk dertien appartementen bouwen en in de pastorie vier. Bijzonder is dat een van de 'kerkbewoners' straks een deel van de toren tot zijn of haar beschikking heeft. De kerk is een gemeentelijk monument.

Van Nie diende kortgeleden bij de gemeente ook plannen in om het voormalige UWV-gebouw aan de Boslaan in Emmen te mogen verbouwen tot appartementencomplex. Hierin moeten 47 woningen komen.

Bron: 
Dagblad van het Noorden