Media

Aan Boslaan kan eindelijk gebouwd worden

EMMEN - Het had nogal wat voeten in de aarde, maar de bouwvergunning voor het voormalige UWV-gebouw in Emmen is eindelijk rond. Nog dit jaar begint aan de Boslaan de bouw van 47 appartementen.

Het probleem zat ’m in de vergunning voor de entree van het gebouw. Omwonenden lieten al op de inloopbijeenkomst weten grote moeite te hebben als de gemeente Emmen de toegang aan de Veenkampenweg open zou houden. Het is er door het vele groen gemakkelijk voor uitgaand verkeer om fietsers over het hoofd te zien.

En wat deed de verkeerskundige van de gemeente Emmen in eerste instantie? Precies het omgekeerde, de toegang via de Boslaan afsluiten. Er kwamen daarom bezwaren binnen van omwonenden, maar inmiddels is alles opgelost. Want, zegt projectontwikkelaar Roderick van Nie, uiteindelijk hebben de wethouders van de gemeente hun nek voor ons uitgestoken en blijft de Boslaan gewoon open. Aan de Veenkampenweg komt een groene wal.

‘De wethouders hebben uiteindelijk hun nek voor ons uitgestoken’

Omwonenden blij en Van Nie blij. Er kan begonnen worden met de bouw en Van Nie heeft het pand inmiddels verkocht aan Domesta. ,,Omdat er onder anderen statushouders in komen. Een woningcorporatie is daar veel beter op ingericht.’’

Statushouders zijn vluchtelingen met een verblijfsvergunning. Tijdens de inloopbijeenkomst lieten omwonenden weten daar geen problemen mee te hebben.

In het complex aan de Boslaan komen 29 appartementen met twee slaapkamers en 18 studio’s met een slaapkamer. Domesta hoopt met de aankoop van het pand de wachtlijsten voor dit type goedkopere huurwoningen te verkleinen.

De woningcorporatie verwacht het complex aan de Boslaan over ongeveer een jaar in gebruik te kunnen nemen.

Bron: 
Dagblad van het Noorden